voor ongeveer 50 stuks
320 gr. boter
25 gr. cacaopoeder
250 gr. kristalsuiker
1 ei
1 eierdooier
625 gr. bloem
1 zakje vanillesuiker
4 gr. bakpoeder
1 snuifje zout
voor ongeveer 50 stuks
320 gr. boter
25 gr. cacaopoeder
250 gr. kristalsuiker
1 ei
1 eierdooier
625 gr. bloem
1 zakje vanillesuiker
4 gr. bakpoeder
1 snuifje zout
• Maak de boter mals en meng dit samen met de suiker en de vanillesuiker.
• Meng het ei en de eierdooier er door.
• Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacaopoeder en voeg dit samen met het zout toe aan het deeg.
• Kort kneden.
• Verdeel het deeg in drie gelijke porties en maak rolletjes van +/- 4 cm doorsnede.
• Deeg in plasticfolie verpakken en een nachtje laten rusten in de koelkast.
• Oven voorverwarmen op 180°c en een bakplaat bekleden met bakpapier of een bakmatje.
• Deeg naar smaak in fijne kristalsuiker rollen.
• In schijfjes snijden van een 0.5 cm.
• Op bakplaat leggen en ongeveer 21 min bakken. De laatste minuut de oven op een kier zetten.
• Laten afkoelen op een rooster.
10 min deegbereiding, 1 nacht overnachten in koelkast, 25 min voorbereiden en bakken.
Bewaart 2 weken in een afgesloten trommel.
Koekerellen pagina 116-117