Zandkoekjes chocolade

Ingrediënten

Voor ongeveer 50 stuks:

320 gr boter

25 gr cacaopoeder

250 gr kristalsuiker

1 ei

1 eierdooier

625 gr bloem

1 zakje vanillesuiker

4 gr bakpoeder

1 snuifje zout

 

 

Recept

• Maak de boter mals en meng dit samen met de suiker en de vanillesuiker

• Meng het ei en de eierdooier er door

• Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacaopoeder en voeg dit samen met het zout toe aan het deeg

• Kort kneden

• Verdeel het deeg in drie gelijke porties en maak rolletjes van +/- 4 cm doorsnede

• Deeg in plasticfolie verpakken en een nachtje laten rusten in de koelkast

• Oven voorverwarmen op 180°C en een bakplaat bekleden met bakpapier of een bakmatje

• Deeg naar smaak in fijne kristalsuiker rollen

• In schijfjes snijden van een 0.5 cm

• Op bakplaat leggen en ongeveer 21 min bakken, de laatste minuut de oven op een kier zetten

• Laten afkoelen op een rooster

 

10 min deegbereiding - 1 nacht overnachten in koelkast - 25 min voorbereiden en bakken

Bewaart 2 weken in een afgesloten trommel

 

Koekerellen pagina 116-117