Voor ongeveer 50 stuks:
320 gr boter
25 gr cacaopoeder
250 gr kristalsuiker
1 ei
1 eierdooier
625 gr bloem
1 zakje vanillesuiker
4 gr bakpoeder
1 snuifje zout
Voor ongeveer 50 stuks:
320 gr boter
25 gr cacaopoeder
250 gr kristalsuiker
1 ei
1 eierdooier
625 gr bloem
1 zakje vanillesuiker
4 gr bakpoeder
1 snuifje zout
• Maak de boter mals en meng dit samen met de suiker en de vanillesuiker
• Meng het ei en de eierdooier er door
• Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacaopoeder en voeg dit samen met het zout toe aan het deeg
• Kort kneden
• Verdeel het deeg in drie gelijke porties en maak rolletjes van +/- 4 cm doorsnede
• Deeg in plasticfolie verpakken en een nachtje laten rusten in de koelkast
• Oven voorverwarmen op 180°C en een bakplaat bekleden met bakpapier of een bakmatje
• Deeg naar smaak in fijne kristalsuiker rollen
• In schijfjes snijden van een 0.5 cm
• Op bakplaat leggen en ongeveer 21 min bakken, de laatste minuut de oven op een kier zetten
• Laten afkoelen op een rooster
10 min deegbereiding - 1 nacht overnachten in koelkast - 25 min voorbereiden en bakken
Bewaart 2 weken in een afgesloten trommel
Koekerellen pagina 116-117