Zandkoekjes chocolade

Ingrediënten

 

voor ongeveer 50 stuks   

320 gr. boter

25 gr. cacaopoeder

250 gr. kristalsuiker

1 ei

1 eierdooier

625 gr. bloem

1 zakje vanillesuiker

4 gr. bakpoeder

1 snuifje zout

 

 

Recept

 

• Maak de boter mals en meng dit samen met de suiker en de vanillesuiker.

• Meng het ei en de eierdooier er door.

• Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacaopoeder en voeg dit samen met het zout toe aan het deeg.

• Kort kneden.

• Verdeel het deeg in drie gelijke porties en maak rolletjes van +/- 4 cm doorsnede.

• Deeg in plasticfolie verpakken en een nachtje laten rusten in de koelkast.

• Oven voorverwarmen op 180°c en een bakplaat bekleden met bakpapier of een bakmatje.

• Deeg naar smaak in fijne kristalsuiker rollen.

• In schijfjes snijden van een 0.5 cm.

• Op bakplaat leggen en ongeveer 21 min bakken. De laatste minuut de oven op een kier zetten.

• Laten afkoelen op een rooster.

 

10 min deegbereiding, 1 nacht overnachten in koelkast, 25 min voorbereiden en bakken.

 

Bewaart 2 weken in een afgesloten trommel.

 

Koekerellen pagina 116-117