Voor ongeveer 30 stuks:
130 gr boter
200 gr blonde cassonadesuiker
1 zakje vanillesuiker
5 gr sinaas zeste
1 snuifje zout
1 ei
270 gr bloem
10 gr koriander
1 zakje bakpoeder
Voor ongeveer 30 stuks:
130 gr boter
200 gr blonde cassonadesuiker
1 zakje vanillesuiker
5 gr sinaas zeste
1 snuifje zout
1 ei
270 gr bloem
10 gr koriander
1 zakje bakpoeder
• Boter mals maken
• Suiker, vanille suiker ondermengen
• Ei ondermengen
• Bloem, zout, bakpoeder zeefden en ondermengen
• Als laatst de sinaaszeste ondermengen
• In plastiekfolie laten overnachten in frigo
• Het deeg kort los kneden en uitrollen op een bebloemd werkblad tot op ongeveer 4 mm
• Koekjes uitsteken of snijden in de gewenste vorm en op een beboterde bakplaat leggen
• Oven voorverwarmen op 180°C en ongeveer 18 min bakken, de laatste minuut de oven op een kier zetten
• Laten afkoelen op een rooster
Deeg maken 15 min - frigo één nacht - verwerken - bakken 30 min
Bewaart 2 weken in afgesloten trommel
Koekerellen pagina 106-107