voor ongeveer 30 stuks
130gr boter
200gr blonde cassonadesuiker
1 zakje vanillesuiker
5gr sinaas zeste
1 snuifje zout
1 ei
270gr bloem
10gr koriander
1 zakje bakpoeder
voor ongeveer 30 stuks
130gr boter
200gr blonde cassonadesuiker
1 zakje vanillesuiker
5gr sinaas zeste
1 snuifje zout
1 ei
270gr bloem
10gr koriander
1 zakje bakpoeder
• Boter mals maken
• Suiker, vanille suiker ondermengen.
• Ei ondermengen.
• Bloem, zout, bakpoeder zeefden en ondermengen.
• Als laatst de sinaaszeste ondermengen.
• In plastiekfolie laten overnachten in frigo.
• Het deeg kort los kneden en uitrollen op een bebloemd werkblad tot op ongeveer 4 mm.
• Koekjes uitsteken of snijden in de gewenste vorm en op een beboterde bakplaat leggen.
• Oven voorverwarmen op 180°c en ongeveer 18 min bakken. De laatste minuut de oven op een kier zetten.
• Laten afkoelen op een rooster
Deeg maken 15 min, frigo één nacht, verwerken, bakken 30min.
Bewaart 2 weken in afgesloten trommel.
Koekerellen pagina 106-107