Brugse speculoos

Ingrediënten

Voor ongeveer 30 stuks:

130 gr boter

200 gr blonde cassonadesuiker

1 zakje vanillesuiker

5 gr sinaas zeste

1 snuifje zout

1 ei

270 gr bloem

10 gr koriander

1 zakje bakpoeder

Recept

• Boter mals maken

• Suiker, vanille suiker ondermengen

• Ei ondermengen

• Bloem, zout, bakpoeder zeefden en ondermengen

• Als laatst de sinaaszeste ondermengen

• In plastiekfolie laten overnachten in frigo

• Het deeg kort los kneden en uitrollen op een bebloemd werkblad tot op ongeveer 4 mm

• Koekjes uitsteken of snijden in de gewenste vorm en op een beboterde bakplaat leggen

• Oven voorverwarmen op 180°C en ongeveer 18 min bakken, de laatste minuut de oven op een kier zetten

• Laten afkoelen op een rooster

 

Deeg maken 15 min - frigo één nacht - verwerken - bakken 30 min

Bewaart 2 weken in afgesloten trommel

 

Koekerellen pagina 106-107