Brugse speculoos

Ingrediënten

voor ongeveer 30 stuks   

130gr boter

200gr blonde cassonadesuiker

1 zakje vanillesuiker

5gr sinaas zeste

1 snuifje zout

1 ei

270gr bloem

10gr koriander

1 zakje bakpoeder

Recept

• Boter mals maken

• Suiker, vanille suiker ondermengen.

• Ei ondermengen.

• Bloem, zout, bakpoeder zeefden en ondermengen.

• Als laatst de sinaaszeste ondermengen.

• In plastiekfolie laten overnachten in frigo.

• Het deeg kort los kneden en uitrollen op een bebloemd werkblad tot op ongeveer 4 mm.

• Koekjes uitsteken of snijden in de gewenste vorm en op een beboterde bakplaat leggen.

• Oven voorverwarmen op 180°c en ongeveer 18 min bakken. De laatste minuut de oven op een kier zetten.

• Laten afkoelen op een rooster

 

Deeg maken 15 min, frigo één nacht, verwerken, bakken 30min.

 

Bewaart 2 weken in afgesloten trommel.

 

Koekerellen pagina 106-107